Hoppa till innehållet

Allmänt om boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder erbjuds boende genom Utbildning Nord. Vi kan erbjuda olika typer av boende i Övertorneå eller Hedenäset, i lägenhet, familjebostad eller enskilt rum där du delar vissa utrymmen med andra.

För våra boenden gäller följande:

  • Internet-uppkoppling finns i alla rum.
  • Alla rum och lägenheter är möblerade.
  • Rökförbud i samtliga boenden.
  • Allergiboende finns.
  • Familjelägenheter finns för studerande som vill ha med familj och barn. Barnen är välkomna till förskola och skola i Övertorneå.
  • Boende står för eget sänglinne, handdukar och städning.

Lägenhet, familjebostad eller rum

Studerandebostäder finns som ettor, tvåor, treor och ett korridorboende. Du hyr ett rum antingen i lägenhet eller i korridorboende.

Hyra

Hyrorna för våra boenden varierar mellan 2150 till 3490 SEK/månad. Våra tio nya ettor som är reserverade för allergiker och togs i bruk 2013 kostar 3180 SEK/månad. Vid behov kan vi även ordna familjelägenheter.

Traktamente

Om du kommer som studerande genom arbetsförmedlingen får du som norsk och svensk studerande ett traktamente som är till för att täcka dubbel bosättning under din studietid. För finska studerande som har behov för bostad täcks kostnaden i Utbildning Nords boende av den finska staten.  Läs även informationen om finansiering av arbetsmarknadsutbildning.

För mer information:

Kontaktuppgifter för boendeservice hittar du under kontakt. Du kan också skicka en e-post till: boendeservice[a]utbnord[.]se

  • Tallen Björken, Tallen och Aspen ligger så nära skolan att man kan gå hem under lunchen för att äta.
  • Aspen Varje boendekorridor har ett eget kök
  • Tingshusv. Under våren 2013 tog vi i bruk tio ettor och som är helt reserverade som allergiboende

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Från handelsvetenskap till ventilation
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago